rieten dak rietdekker

De basisschool is een leuke tijd voor kinderen. Ze kijken vaak uit om naar school te gaan en vinden het huiswerk doen op de basisschool zelfs leuk. Het hoogte punt voor veel kinderen is toch echt wel het schoolreisje. Kinderen leven hier echt naar toe en hopen ook altijd op het beste en leukste schoolreisje waar ze vol trots hun oma over kunnen inlichten. Als jij nou een ouder bent die in de organisatie van je kind z’n basisschool zit heb je geluk. Jij bent namelijk degene die dit realiseren mag. Maar waar moet je nou rekening mee houden en wat zijn de leukste activiteiten. In dit artikel ga ik jullie enkele ideeën geven en er kort bij zetten welke voor en nadelen er aan kleven.

 

Als eerst kan je naar een pretpark gaan. Een pretpark is een leuk schoolreisje waar kinderen echt kinderen echt kind kunnen zijn. Het nadeel is wel dat het hier chaotisch wordt. Kinderen gaan alle kanten op en de kans dat er iets gebeurd dan bij een rustige activiteit. Het is ook een redelijk dure trip en er is waarschijnlijk vervoer nodig om er te komen.

 

Ten tweede kan je er voor kiezen om naar de kinderboerderij te gaan. Dit is vooral leuk voor de lagere groepen. Het is relatief goedkoop, vraagt niet tot nauwelijks vervoer en er zitten vrijwel geen risico’s aan verbonden. De kans dat er iets gebeurd is niet groot. Een goede keus dus! Zo kunnen de kinderen genieten van de prachtige kinderboerderij die er overigens ook nog eens goed uitziet. Het rietendak is met liefde gelegd door een rietdekker.

 

De laatste activiteit die ik met jullie ga bespreken is het museum. Nederland heeft heel veel en veel soorten musea. Het niet alleen een leuke activiteit, maar het is ook nog eens leerzaam. Je kan bijvoorbeeld de Nachtwacht bekijken in het Rijksmuseum. Dit is ook belangrijk voor de algemene ontwikkeling.

Er zijn van die ogenblikken dat je het slot op een of meerdere deuren in jouw woning wenst te herstellen of te vervangen. Je hoeft niet steeds het totale slotmechanisme te vervangen. Soms moet je enkel maar het slot voorzien van een nieuwe sleutel.

 

Als jouw slotenmaker dus een slot van nieuwe sleutels wenst te voorzien, moet hij enkel maar nieuwe sleutels voor dat slot maken en het slotmechanisme zo instellen dat het werkt op de nieuwe sleutel in plaats van met de oude sleutel. Dit is onder andere wat zou moeten gebeuren als je een nieuwe woning betrekt, enkel en alleen al omwille van veiligheidsredenen, want je weet maar nooit hoeveel sleutels er ergens ronddwalen, die op die deursloten passen. Dus omwille van je gemoedsrust, laat je best nieuwe sleutels zetten op jouw sloten.

 

Het wordt een andere situatie als je een bestaand slot hebt, maar het slotmechanisme niet mag vervangen. Het kan zijn dat je een sleutel verloren bent of  dat de sleutels zijn afgesleten en dienen vervangen te worden. Jouw slotenmaker zal dan nieuwe sleutels voor je maken die passen op het bestaande slotmechanisme. Dat is ook de wijze waarop je extra sleutels kan laten maken.

 

Het ganse slot gaan vervangen, is nodig als het slot beschadigd is of als de toestand van het slot zodanig slecht of zwak geworden is. Je zal dan ook te samen met het slot, nieuwe sleutels ontvangen die passen op het nieuwe slotmechanisme . Een slot is kenmerkend voor de beveiliging. Koop daarom een sterker slot om jouw beveiliging sterker te maken. Als je meer dan een deurslot dient te vervangen, kan je de slotenmaker vragen om het mechanisme zo te laten aanpassen dat ze allemaal met dezelfde sleutel kunnen werken. Op die manier heb je slechts één sleutel nodig om ze allemaal te bedienen.

 

Bezoek onze site eens

Wil jij een belegging uitproberen? Online beleggen is tegenwoordig helemaal in en een fluitje van een cent. Met een paar drukken op de knop kun je een rekening hebben geopend, geld hebben overgemaakt of met nepgeld een beleggingsportefeuille samenstellen.
Online beleggen gaat net zo makkelijk als internetbankieren. Veel mensen doen het voor de leuk. Ze hebben wat geld over en denken dat ze daar met beleggen wel wat meer van kunnen maken. Mocht het misgaan en ze geld verliezen, vinden ze dat helemaal niet zo erg.
Er zijn ook mensen die puur en alleen hun geld verdienen door middel van beleggingen. Voor hen is het een serieuze sport om zo goed mogelijk te spreiden en zo’n hoog mogelijke winst te behalen.
We gaan in dit artikel een aantal zaken uiteenzetten die jou leren hoe je het beste online kan beleggen.

Waarin ga je beleggen?

Waarin zou je willen beleggen? Je hebt veel keuzes: van grondstoffen (zoals diamant, goud, hout, cacao en tarwe) tot aandelen in grote, bekende bedrijven (Microsoft, Apple, Facebook, Ferrari, Heineken), van indices tot obligaties (staatsleningen) en zelfs in vreemde valuta en cryptocurrencies kun je prima beleggen.
Het is dus heel goed om van tevoren te bekijken welke mogelijkheden er zijn en welke van die mogelijkheden voor jou het hoogste rendement op kunnen leveren.

Hoog rendement

Hoog rendement betekent dat je veel geld kunt verdienen met deze beleggingen. Een hoog rendement van bijvoorbeeld 20% betekent dat je op een investering van € 10.000 maar liefst € 2.000 winst kunt behalen. Het rendement kan nog hoger zijn, bijvoorbeeld 40% of 60% waarbij je dus respectievelijk € 4.000 en € 6.000 winst pakt.
Maar wel geldt dat hoog rendement gelijk staat aan een hoog risico. Het hoge risico betekent dat je grote kans loopt om je inzet kwijt te raken!

Laag rendement

Wil jij liever meer zekerheid en neem je genoegen met minder winst? Dan geldt dat een laag rendement je helpt om wel winst te maken, maar het risico op verliezen grotendeels beperkt wordt. Beginnende beleggers kiezen hier meestal voor, omdat het hun voornaamste doel is om het beleggen onder de knie te krijgen. Ze willen het gevoel ervaren en doen dat dus liever door minder winst te maken.

Verliezen is een leerschool

Anderzijds moet je niet bang zijn om te verliezen. De meeste grote beleggers hebben wel eens geld verloren. Weten wat het is om geld te verliezen is namelijk heel belangrijk en grote, bekende beleggers stellen dan ook dat het verliezen van geld voor hun een belangrijke leerschool is geweest.
Doe wel voorzichtig, want in één klap je volledige beleggingssaldo erdoor heen jagen is ook niet wat hiermee bedoeld wordt! En dat kan online wel heel makkelijk gebeuren. Want online maak je sneller geld over naar je rekening en vul je je portefeuille vaak ook makkelijker en sneller aan.
Het is dan ook raadzaam om hier even de tijd voor te nemen.

Conclusie: online beleggen is in

Het is helemaal in om online te beleggen. Het is makkelijk en veel mensen doen het, vooral spelenderwijs. Wanneer je hier de weg goed in kan bewandelen, kan het je veel geld opleveren. Houd wel rekening met het verschil tussen een hoog en een laag rendement. Want hoe aanlokkelijk een hoog rendement soms ook kan zijn, daar kleven doorgaans wel veel hogere risico’s aan vast. De kans om dit geld te verliezen is altijd aanwezig en groter dan wanneer je kiest voor een lager rendement en dus ook een lager risico. Maar verliezen is voor veel beleggers dan ook weer een belangrijke leerschool gebleken. Wellicht ook voor jou!