Tijdelijk geld lenen als overbrugging

 

Het komt soms voor, dat je nog een weekje moet gaan tot je salaris komt. Je geld is echter op of je hebt opeens geld nodig. Wat moet je dan doen? Je wilt niet aankloppen bij je vrienden of familie. Je wilt ze niet lastig vallen of laten weten, dat je even geen geld hebt. Het is tijd om het internet op te gaan en om te kijken welke mogelijkheden er zijn!

Hoe kun je snel geld lenen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te lenen op het internet zie je. Je kunt een doorlopend krediet afsluiten, een persoonlijke lening en ook andere leensoorten. Eigenlijk zijn de leensoorten je niet zo bekend. Een ervan is de minilening. Ook zie je vaak de term flitskrediet voorbij komen of lening tot 300 euro. Het is precies 300 euro wat je nodig hebt!

Een flitskrediet of minilening!

Wat is nu precies een minilening of flitskrediet? Het is een geldlening vo  Tijdelijk geld lenen als overbruggingor een paar weken tot een maximum van een paar honderd euro. Het is goed om te zien welke mogelijkheden hier zijn en hoe je er gebruik van kunt maken. Het is natuurlijk prettig om ook te zien, dat het geld in een handomdraai op je rekening staat. Het enige wat je nodig hebt is een loonstrook. Je hebt een baan, dus dat zit goed.

Het Bureau Krediet Registratie

Nu weet je, dat je nog wat naars hebt staan bij het BKR te Tiel. Een negatieve codering. Iets waar je liever niet aan denkt, maar wat lang geleden (vier jaar) gebeurde door de scheiding en het verlies van je baan. Je bent bang, dat je hierdoor ook geen aanspraak maakt op deze lening. Tot je leest, dat ze geen controles doen of meldingen bij het BKR. Je kunt wel juichen. Wat is het addertje onder het gras nu? Waarom kan dit allemaal zo gemakkelijk?

Waarom kan het zo gemakkelijk?

De belangrijkste reden hiervoor is, dat je slechts een klein bedrag opneemt. Het risico is hierdoor voor de geldverstrekker van het krediet niet zo groot. Tevens weten ze, dat je een baan hebt en dus een salaris ontvangt.

Het nadeel van deze leningen

Het grootste nadeel is, dat je een hogere rente en meer kosten betaalt voor het afsluiten van deze soort van lening. Je moet in verhouding dus veel meer betalen dan bij een normale lening. Hierdoor is het minder slim om hiervoor te kiezen. Het kan echter soms de juiste oplossing zijn om een tijdje te overbruggen.