Financieren, wat is de beste vorm?

Wanneer je geld gaat lenen dan kun je kiezen voor verschillende leenvormen. In principe gaat het hier om het doorlopende krediet en de persoonlijke lening. Het zijn twee leenvormen waar je gebruik van kunt maken. We zullen ze hier wat nader met je doornemen en je adviseren wanneer je het beste voor welke leenvorm en financiering soort kunt kiezen.

De persoonlijke lening

Een lening welke vooral gebruikt wordt bij het kopen van een auto, motor, boot of caravan is de persoonlijke lening. Het is een leenvorm, waarbij je een vaste looptijd afspreektFinancieren, wat is de beste vorm? en een vaste rente. Je weet hierdoor precies wat je maandlasten zijn en kunt zo met zekerheid de toekomst tegemoet stappen. Je hoeft niet bang te zijn, dat je maandlasten opeens omhoog gaan of omlaag. Hierdoor kun je optimaal genieten van je lening. Doordat de afschrijving vaak gelijk loopt met de maandelijkse aflossing ontstaat er een kans om na een paar jaar weer een nieuwe auto te kopen.

Het doorlopende krediet

Wil je graag een appeltje voor de dorst of een vangnet om op terug te vallen? Dan kun je het beste kiezen voor een doorlopend krediet. Hiermee kun je snel en gemakkelijk geld opnemen en het later ook weer aflossen. Je hoeft geen (dure) noodsprongen te maken of je familie lastig te vallen om wat geld te lenen. De rente is variabel en je moet maandelijks het geldbedrag overboeken naar je geldverstrekker. Vaak betaal een tot twee procent van de hoofdsom als maandelijkse termijn. Heel soms is het mogelijk om alleen de rente te betalen over het opgenomen geldbedrag.

De roodstand regeling bij de bank

Het doorlopende krediet en de roodstand regeling zijn goed met elkaar te vergelijken. Bij de roodstand regeling kun je tijdelijk wat meer geld opnemen. Hier betaal je wel alleen de rente over het opgenomen geldbedrag. Het is een extra faciliteit om betalingen toch door te laten gaan, wanneer je net wat geld tekort komt.

Het minikrediet

Heb je tot je volgende salarisbetaling wat meer geld nodig? Dan kun je het beste kiezen voor een minikrediet. Het is hiermee mogelijk om tot een paar honderd euro extra geld te krijgen om een paar weken te overbruggen. De rente is wel wat hoger en dat is er minder interessant aan.

Kies verstandig, win een goed advies in

Weet je niet precies welke leenvorm het beste is voor jou? Kies er dan voor om naar een adviseur te gaan. Informeer naar de mogelijkheden en kies ervoor om de juiste lening soort voor jouw persoonlijke situatie te selecteren.