Is geld lenen van je familie wel verstandig?

Wanneer je in geldnood komt of je hebt plots wat geld nodig dan kun je natuurlijk naar je familie of vrienden gaan. Ze zijn vaak bereid om je te helpen en laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is. Het is goed om echter te overwegen of dit de slimste oplossing is voor je geldprobleem.

Geld kan voor problemen zorgen

Wanneer we geldzaken mixen met familie of vrienden kan de relatie veranderen. Het kan. Het hoeft natuurlijk niet. Het gebeurt vooral wanneer afspraken niet worden nagekomen en mensen op hun geld moeten wachten. Pijnlijk natuurlijk. Het is daarom slim om goede afspraIs geld lenen van je familie wel verstandig?ken te maken rondom de leningen welke je aangaat met elkaar. Ook is het belangrijk om realistische afspraken te maken met elkaar. Beloof elkaar geen gouden bergen, die je niet na kunt komen. Beloof dus niet, dat je het geld binnen no time terug kunt betalen wanneer dit niet het geval is.

Kies voor goede afspraken

Het is belangrijk om afspraken te maken over de lening. Zelfs wanneer het om een klein bedrag gaat is dit verstandig en slim. Op die manier kun je namelijk elkaar recht in de ogen blijven aankijken. Het is van groot belang! Wanneer het om grotere bedragen gaat is het natuurlijk nog belangrijker om alles vast te leggen. Zet het zwart op wit.

Een alternatief!

Het probleem is vaak, dat er geen alternatief is om een lening te krijgen. Het is vaak niet mogelijk om nog een lening af te sluiten of aan te gaan. Vaak is er geen andere mogelijkheid dan om bij vrienden of familie aan te kloppen. Zeker wanneer het om grotere bedragen gaat. Men heeft geen baan, voldoende inkomen of er zijn al teveel lenigen en schulden.

Soms is dit echter niet het geval. Iedere situatie is anders.

Weet echter wel, dat het belangrijkste is om goede afspraken te maken. Leg het even vast op papier. Spreek elkaar ook aan op wanneer het afgelost moet worden. Geef ook op tijd aan wanneer je hier niet aan kunt voldoen. Zo voorkom je, dat de relatie welke je hebt vertroebeld en slechter wordt. Sommige dingen zijn belangrijker dan geld in het leven.