Je hypotheek oversluiten

Wanneer je hoort dat iemand zijn hypotheek wil oversluiten dan denk je vaak, dat dit gebeurt om een lagere rente. Klopt helemaal! Er zijn echter nog veel meer redenen om een hypotheek over te sluiten. Het kan gaan om het oversluiten van de hypotheek om een verbouwing te realiseren, een lening in te lossen of om inderdaad de hypotheekrente te verlagen. Laten we je wat meer vertellen over de mogelijkheden.

Een verbouwing?

Wanneer je jouw huis wilt gaan verbouwen dan heb je hier natuurlijk geld voor nodig. Het is uiteraard afhankelijk van welke verbouwing je wilt uitvoeren, hoeveel geld je nodig hebt. Gaat het om een verbouwing van de keuken, badkamer of woonkamer dan hebben we het al snel over 10.000 euro of meer. Het is natuurlijk afhankelijk van de smaak en de afwerking. Het is goed om voordat je begint hiervan natuurlijk een sterke offerte van te hebben.

Oversluiten naar de Nationale Hypotheek Garantie

Wanneer je jouw hypotheek wilt aanpassen voor een verbouwing is heJe hypotheek oversluitent slim om te kijken naar de mogelijkheid om de hypotheek onder te brengen bij de Nationale Hypotheekgarantie. Hiermee is het mogelijk om een lagere rente te krijgen. Het is dan nog interessanter om de hypotheek aan te passen. Zeker wanneer je naar de hypotheeklasten over een langere termijn kijkt.

Oversluiten om een lagere rente?

Wanneer je de hypotheek wilt aanpassen en veranderen om lagere maandlasten te krijgen moet je naar een aantal zaken kijken. Zo is het belangrijk om te weten hoe hoog de boeterente is. Nog belangrijker is of het de moeite waard is om inclusief de andere kosten (notaris, advieskosten en taxatiekosten) de hypotheek te veranderen. De maandlasten moeten natuurlijk een stuk interessanter worden.

Bron: HypothekersUnie

Een lening inlossen

Door een lening in te lossen kunnen de totale maandlasten van een hypotheek en de leningen samen de maandlasten omlaag brengen. Iets wat bijzonder interessant is. Toch?

Een goed advies

Om te kijken wat er allemaal voor jou mogelijk is, is het slim om naar een bank te gaan of adviseur om. Ze kunnen kijken hoe de maandlasten omlaag kunnen en onder welke voorwaarden. Het is natuurlijk belangrijk om naar de netto maandlasten te kijken.