lenen beleggen

Geld lenen kost geld, wordt er altijd gewaarschuwd. Maar mocht het toch een keer nodig zijn wil je natuurlijk wel zeker weten dat je een goede lening afsluit bij een betrouwbare bank of geldlener. Hetzelfde geldt voor als je wilt gaat beleggen or sparen. In geen van de gevallen wil je ineens je geld kwijt zijn of veel meer rente betalen dan je eerst dacht. Maar wat is nou de beste soort lening voor jou? Natuurlijk kunnen wij niet zeggen welke geldlener, belegger or bank het beste is. Dat is natuurlijk mede afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Maar we kunnen je wel wat inzicht geven in de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Leningen
Er zijn verschillende leningen die je kunt afsluiten. Natuurlijk zijn er de persoonlijke leningen. Je kunt bijvoorbeeld een lening afsluiten om een auto of huishoudelijk apparaat te kopen of een verbouwing te financieren. Natuurlijk is het verstandiger eerst te sparen voor je zo’n grote aankoop doet, maar we weten ook dat je dit niet altijd in de hand hebt. Sommige dingen kunnen makkelijk wachten, maar als je wasmachine het ineens begeeft kun je moeilijk in vieze kleren blijven rondlopen tot je eindelijk het geld voor een nieuwe bij elkaar hebt. Hetzelfde geldt voor een lekkage die gewoon verholpen moet worden voor die nog meer schade geeft. En sommige dingen zijn gewoon ook een investering in je huis. Je kunt ook een doorlopend krediet afsluiten. Daarmee kun je altijd geld opnemen wanneer je ook wilt. De rente wordt alleen berekend over het opgenomen gedeelte. Als je al iets te oud wordt geacht voor zo’n lening maar toch nog van alles wilt, kom je misschien in aanmerking voor een seniorenlening. Die zijn ook beschikbaar voor mensen die al op leeftijd zijn maar nog volop in het leven kunnen staan.

Beleggen
Een andere manier om met geld om te gaan is beleggen. Je koopt dan één of meerdere aandelen in een bepaald bedrijf en deelt dan mee in de winst. Natuurlijk neemt het ook risico met zich mee omdat je ook mee zult delen in het geval van verlies. Als een bedrijf dus grote verliezen draait of zelfs failliet gaat, kun je zomaar ineens je gemaakte winst of hele vermogen kwijt zijn. Het is daarom ook wijs je aandelen te verspreiden over verschillende bedrijven en je goed te laten voorlichten door een beleggingsadviseur.

Credit Card
Een geldzaak waar we het nog niet over hebben gehad is geld overmaken naar een andere rekening. Dit kan naar een persoon, winkel of ander bedrijf zijn. Natuurlijk kun je hier een gewone pinpas voor gebruiken, maar een andere mogelijkheid is het gebruik van een credit card zoals aangeboden door ABN Amro Credit Card. Het voordeel van zo’n kaart is dat het geld wel als betaald op de rekening van de ontvanger staat, maar het pas op een bepaalde tijd wordt afgeschreven. Mocht er iets fout gaan, is de transactie dus nog gemakkelijk te annuleren. Het biedt een beschermde en dus ook veiligere optie aan dan een pinpas.

Hoe veilig ga jij zelf met je geld om? Ben je al veel bezig met later? Geniet van vandaag, maar zorg ook dat je ook een appeltje voor de dorst hebt.

0 comments

Leave a reply