Wil jij een belegging uitproberen? Online beleggen is tegenwoordig helemaal in en een fluitje van een cent. Met een paar drukken op de knop kun je een rekening hebben geopend, geld hebben overgemaakt of met nepgeld een beleggingsportefeuille samenstellen.
Online beleggen gaat net zo makkelijk als internetbankieren. Veel mensen doen het voor de leuk. Ze hebben wat geld over en denken dat ze daar met beleggen wel wat meer van kunnen maken. Mocht het misgaan en ze geld verliezen, vinden ze dat helemaal niet zo erg.
Er zijn ook mensen die puur en alleen hun geld verdienen door middel van beleggingen. Voor hen is het een serieuze sport om zo goed mogelijk te spreiden en zo’n hoog mogelijke winst te behalen.
We gaan in dit artikel een aantal zaken uiteenzetten die jou leren hoe je het beste online kan beleggen.

Waarin ga je beleggen?

Waarin zou je willen beleggen? Je hebt veel keuzes: van grondstoffen (zoals diamant, goud, hout, cacao en tarwe) tot aandelen in grote, bekende bedrijven (Microsoft, Apple, Facebook, Ferrari, Heineken), van indices tot obligaties (staatsleningen) en zelfs in vreemde valuta en cryptocurrencies kun je prima beleggen.
Het is dus heel goed om van tevoren te bekijken welke mogelijkheden er zijn en welke van die mogelijkheden voor jou het hoogste rendement op kunnen leveren.

Hoog rendement

Hoog rendement betekent dat je veel geld kunt verdienen met deze beleggingen. Een hoog rendement van bijvoorbeeld 20% betekent dat je op een investering van € 10.000 maar liefst € 2.000 winst kunt behalen. Het rendement kan nog hoger zijn, bijvoorbeeld 40% of 60% waarbij je dus respectievelijk € 4.000 en € 6.000 winst pakt.
Maar wel geldt dat hoog rendement gelijk staat aan een hoog risico. Het hoge risico betekent dat je grote kans loopt om je inzet kwijt te raken!

Laag rendement

Wil jij liever meer zekerheid en neem je genoegen met minder winst? Dan geldt dat een laag rendement je helpt om wel winst te maken, maar het risico op verliezen grotendeels beperkt wordt. Beginnende beleggers kiezen hier meestal voor, omdat het hun voornaamste doel is om het beleggen onder de knie te krijgen. Ze willen het gevoel ervaren en doen dat dus liever door minder winst te maken.

Verliezen is een leerschool

Anderzijds moet je niet bang zijn om te verliezen. De meeste grote beleggers hebben wel eens geld verloren. Weten wat het is om geld te verliezen is namelijk heel belangrijk en grote, bekende beleggers stellen dan ook dat het verliezen van geld voor hun een belangrijke leerschool is geweest.
Doe wel voorzichtig, want in één klap je volledige beleggingssaldo erdoor heen jagen is ook niet wat hiermee bedoeld wordt! En dat kan online wel heel makkelijk gebeuren. Want online maak je sneller geld over naar je rekening en vul je je portefeuille vaak ook makkelijker en sneller aan.
Het is dan ook raadzaam om hier even de tijd voor te nemen.

Conclusie: online beleggen is in

Het is helemaal in om online te beleggen. Het is makkelijk en veel mensen doen het, vooral spelenderwijs. Wanneer je hier de weg goed in kan bewandelen, kan het je veel geld opleveren. Houd wel rekening met het verschil tussen een hoog en een laag rendement. Want hoe aanlokkelijk een hoog rendement soms ook kan zijn, daar kleven doorgaans wel veel hogere risico’s aan vast. De kans om dit geld te verliezen is altijd aanwezig en groter dan wanneer je kiest voor een lager rendement en dus ook een lager risico. Maar verliezen is voor veel beleggers dan ook weer een belangrijke leerschool gebleken. Wellicht ook voor jou!

0 comments

Leave a reply