rieten dak rietdekker

De basisschool is een leuke tijd voor kinderen. Ze kijken vaak uit om naar school te gaan en vinden het huiswerk doen op de basisschool zelfs leuk. Het hoogte punt voor veel kinderen is toch echt wel het schoolreisje. Kinderen leven hier echt naar toe en hopen ook altijd op het beste en leukste schoolreisje waar ze vol trots hun oma over kunnen inlichten. Als jij nou een ouder bent die in de organisatie van je kind z’n basisschool zit heb je geluk. Jij bent namelijk degene die dit realiseren mag. Maar waar moet je nou rekening mee houden en wat zijn de leukste activiteiten. In dit artikel ga ik jullie enkele ideeën geven en er kort bij zetten welke voor en nadelen er aan kleven.

 

Als eerst kan je naar een pretpark gaan. Een pretpark is een leuk schoolreisje waar kinderen echt kinderen echt kind kunnen zijn. Het nadeel is wel dat het hier chaotisch wordt. Kinderen gaan alle kanten op en de kans dat er iets gebeurd dan bij een rustige activiteit. Het is ook een redelijk dure trip en er is waarschijnlijk vervoer nodig om er te komen.

 

Ten tweede kan je er voor kiezen om naar de kinderboerderij te gaan. Dit is vooral leuk voor de lagere groepen. Het is relatief goedkoop, vraagt niet tot nauwelijks vervoer en er zitten vrijwel geen risico’s aan verbonden. De kans dat er iets gebeurd is niet groot. Een goede keus dus! Zo kunnen de kinderen genieten van de prachtige kinderboerderij die er overigens ook nog eens goed uitziet. Het rietendak is met liefde gelegd door een rietdekker.

 

De laatste activiteit die ik met jullie ga bespreken is het museum. Nederland heeft heel veel en veel soorten musea. Het niet alleen een leuke activiteit, maar het is ook nog eens leerzaam. Je kan bijvoorbeeld de Nachtwacht bekijken in het Rijksmuseum. Dit is ook belangrijk voor de algemene ontwikkeling.

0 comments

Leave a reply