hypotheekadviseur

Veel studenten die hun bachelor hebben behaald willen direct de arbeidsmarkt op. Ze willen bij grote bedrijven werken als ABN AMRO, Nestlè, Unilever. Echter zijn dit geen bedrijven waar je zomaar even kunt aankloppen met een diploma en denken dat je direct je droombaan krijgt. Je leert misschien veel bij een studie, maar niet hoe hypotheken nou exact in elkaar zitten. Daarvoor zal je toch echt eerst meer kennis op moeten doen.

Uit de praktijk blijkt vaak dat studenten nog niet genoeg echte werkervaring hebben in het vak. Hun kennis bestaat voornamelijk uit boekenkennis, wat de basis is, maar nog niet het totaalplaatje. Daarom bieden veel bedrijven traineeships aan om de oud-student klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.

Hierbij wordt je opgeleid voor een bepaalde afdeling van een bedrijf. Om bijvoorbeeld te gaan werken bij ABN AMRO komt een finance traineeship goed van pas. Waar werken ze tenslotte meer met geld dan bij een bank. Je leert de theorie die je tijdens je studie hebt opgedaan toe te passen in de praktijk. Daarnaast leer je vaak de specifieke manier van werken die het bedrijf hanteert. Zo leer je als hypotheekadviseur bijvoorbeeld alles over hypotheken en kan je nog diploma’s erbij halen zoals een WFT certificaat.

Zo past jouw kennis en kunnen perfect binnen het bedrijf. Natuurlijk kost een traineeship tijd, maar dat moet je dan ook zien als een investering in jezelf. Zoals die grote bedrijven waar je bij wilt werken miljoenen investeren in grote projecten, zo moet jij tijd investeren in jezelf ontwikkelen. In beide gevallen betaalt het zich uiteindelijk terug. Bovendien krijg je gewoon loon tijdens je finance traineeship dus een baan ernaast is niet nodig.

Het is natuurlijk niet zo dat je alleen nog maar in die ene specifieke functie past. Het volgen van een traineeship is slechts het begin van je carrière. Dankzij een traineeship kom je vaak binnen en daarna is het een kwestie van doorgroeien, opklimmen en carrière maken. Wanneer je eenmaal binnen bent zal je connecties opdoen die net zo waardevol zijn als je traineeship en die brengen je uiteindelijk naar de top.

0 comments

Leave a reply