werken bij een bank

De laatste tijd is de ING weer veel in het nieuws. Dit is niet omdat werken bij ING best wel tof is maar omdat de ING topman Hamers een loonsverhoging van 50% aanbiedt. Deze is net weer ingetrokken door de vele kritiek uit de politiek. Goed verdienen is zeker een reden om te werken bij een bank, lees hieronder alle redenen.

Veel carrièremogelijkheden

Als je eenmaal werkzaam bent binnen een bank kan je gemakkelijk doorstromen naar een andere functie. Denk hierbij aan CDD analist, projectmanager, adviseur zakelijke kredieten, hypotheekacceptant en adviseur particulieren. Dit is erg voordelig, als jij niet genoeg uitdaging uit je functie haalt, kan je door het volgen van cursussen dus doorstromen naar een functie die jou wel genoeg uitdaging biedt. De sector is erg breed dus er zal voor jou ook vast een functie te vinden zijn die bij jou past.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Eén van de vele voordelen van het werken bij een bank is het salaris. De banken betalen boven het marktgemiddelde uit. Daarnaast zijn er ook steeds vaker bonussen te verdienen. Naast dat het werk goed betaald, zijn ook de arbeidsvoorwaarden erg goed. Een standaard werkweek is 36 uur dit betekent dat je 4 dagen van 9 uur draait of dat je een ochtend/middag per week vrij bent. Vakantiegeld, reiskostenvergoeding, verlofregeling, telefoon en laptop van de zaak vallen vaak binnen de secundaire arbeidsvoorwaarden. Erg voordelig dus.

Je blijft jezelf ontwikkelen

De branche en regelgeving veranderen regelmatig daarom is het erg belangrijk dat je diploma’s en certificaten blijft behalen. Dit wordt vanuit de banken ook gestimuleerd en soms zelfs verplicht gesteld. Als je aan jezelf wilt blijven werken is werken bij een bank zeker een optie.

Zoals je leest zitten er veel voordelen aan het werken bij een bank. Gelukkig is de crisis voorbij en staan er ook weer meer vacatures van de Rabobank open maar natuurlijk ook van andere banken. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan bij een bank.

0 comments

Leave a reply