opleiding finance

De opleidingsrichting finance is heel breed. Welke specifieke opleiding in de finance past het beste bij jou? En wat staat je te wachten bij deze opleidingen? Het antwoord op deze vragen lees jij in deze blog.

Opleidingsmogelijkheden

Binnen de finance zijn vier verschillende richtingen te kiezen. Ten eerste accountancy, hierbinnen zijn twee verschillende richtingen te kiezen. AA-Accountant, een HBO-opleiding. En RA-Accountant, een masteropleiding met een meer academische achtergrond. Dat is het enige verschil tussen beide opleidingen. De tweede studierichting is controlling. Ook controlling heeft twee verschillende richtingen, namelijk: Financial control en Business control. Financial control is het terugkoppelen van cijfers van de afgelopen periode, de controle achteraf dus. Business control is juist het voorspellen van de resultaten en de cijfers vervolgens koppelen aan een bedrijfsstrategie. Op basis van deze cijfers heeft business control invloed op de bedrijfsvoering. In de finance wereld wordt deze strategie forecasting genoemd. De algemene opleiding in deze richting is finance. In grote lijnen gaat dit over hoe je een onderneming financiert. Daarbij hoort verregaande kennis in onder andere; Eigen vermogen, Lang vreemd vermogen, aandelen en obligaties. De laatste richting is banking & insurance. De Hbo-opleiding heet Financial Service Management. Bij deze opleiding leer je alles over gespecialiseerde bedrijfsonderdelen van bancaire en verzekeringsorganisaties.

Stageperiode

Welke opleidingsrichting je ook kiest, bij elke opleiding moet er een halfjaar stage gelopen worden. De keuzes bij de opleidingsrichting finance zijn heel breed. Een stageperiode is juist een mooie kans om je kennis in praktijk uit te voeren. Zo bereid jij jezelf voor op jouw carriere! Bij de opleiding accountancy is het aanbod in stages groot. Wil jij later accountant worden of heb je ambities om CFO te worden? Dan is een accountancy stage een kans om je kennis op dit gebied te vergroten. Grote bedrijven zijn op zoek naar jong talent om frisse inzichten en de nieuwste kennis te implementeren in hun bedrijf. Een stageperiode is een kans om te laten zien wat jij in je mars hebt. Internationale accountantskantoren zoeken dit talent, zo zijn er: KPMG, PWC en Deloitte stages.

Dit is in een notendop wat er te wachten staat bij een opleiding in de richting finance. Het belangrijkste bij kiezen van een van deze opleidingen is vooral welke opleiding het beste bij jou als persoon past. En vooral wat jij het leukste vindt!

0 comments

Leave a reply